JENIS/MASALAH KULIT (SKIN CONCERN)

Pening nak pilih produk mana satu untuk masalah/ jenis kulit anda?

Boleh rujuk kategori bawah ni ya:

KULIT BERJERAWAT

- Kulit berjerawat terjadi apabila kelenjar minyak didalam kulit terganggu. Apabila akar rambut, sebum dan sel kulit berkumpul ia akan membentuk gumpalan. Tambahan pula, bakteria akan menjadikan gelembung merah disekitar kawasan kulit yang terlibat.

KULIT BERMINYAK

- Kulit berminyak ni senang nak tahu sebab boleh nampak berkilau tu. Pastu kalau lap dengan tisu pun nampak minyak tu. Mereka yang kulit berminyak ni terdedah untuk mendapat masalah kulit berjerawat.

KULIT KERING

- Manakala untuk kulit kering ni bila kita usap dengan tisu, tiada meninggalkan kesan pada tisu tersebut. Namun, kulit kering ni senang nampak berkedut, menggelupas dan mudah kasar.

KULIT SENSITIF

- Kulit sensitif mudah terjadi akibat penggunaan salah produk atau berlaku alahan. Kulitnya bersifat terlalu kering sehingga rasa pedih yang melampau. Selain itu, kulit akan terasa nipis dan dan gatal-gatal.

KULIT BERKEDUT (PENUAAN)

- Bagi yang mempunyai masalah penuaan seperti garis-garis halus, kulit berkedut dan kasar selalunya mempunyai masalah kulit kering. Garis-garis halus penuaan ini mudah dilihat sekitar bibir, bawah mata dan dahi.No comments:

Post a Comment